Terug naar overzicht
 • Provincie

  Noord-Brabant

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Projectmanager

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Gewenst aantal uren

  0 - 24 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Stadhuisplein 1, Veghel

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

In het Nederlandse Klimaatakkoord en in de Duurzaamheidsvisie is vastgelegd dat de gemeente Meierijstad in 2050 CO2-neutraal moet zijn, door een combinatie van energiebesparing, duurzame energieopwekking en compensatie van de CO2-uitstoot. We zijn reeds enkele jaren zeer actief met projecten rondom energiebesparing. Ook vanuit de rijksoverheid wordt hier fors op ingezet inclusief het beschikbaar stellen van middelen aan gemeenten.

Het gaat hierbij om bedragen waar grotere projecten mee opgezet kunnen worden en hiervoor is ondersteuning nodig. Niet enkel in uitvoering maar ook op tactisch niveau om dit op te zetten en op een efficiënte manier uit te voeren.

Kandidaatomschrijving

Wij zoeken een kandidaat die een bijdrage kan leveren aan zowel het opzetten als het uitvoeren van de huidige (en toekomstige) regelingen vanuit de rijksoverheid voor energiebesparing; met name de opdracht vanuit het Nationaal Isolatieprogramma en de aanpak Energiearmoede maar ook de resterende acties en verantwoording vanuit de RREW activiteiten.

Om te komen tot een passende aanpak en adequaat instrumentarium is het belangrijk om niet alleen te focussen op de technische aspecten van de energietransitie. Aandacht voor de sociale kant zal essentieel zijn voor het behalen van de doelstellingen. Er zijn diverse in- en  externe stakeholders die een rol hebben in deze opgave en betrokken moeten worden om tot een werkbaar voorstel te komen.

We zoeken daarom iemand die in staat is om:

 • Stakeholders betrekken bij ontwikkelen van de aanpak: proces en inhoudelijk. Zowel interne collega’s en werkateliers, (boven)regionale overheden en zakelijke stakeholders.
 • Voorwaarden landelijke regelingen bestuderen, eigen maken en hiervoor de verantwoording oppakken.
 • Dit alles kan samenbrengen in concrete projectvoorstellen, met de uitvoerend projectleider die voor de uitvoering zorg draagt.

Functie eisen

Eisen

1. Werk- en denkniveau: HBO of Academisch.
2. Gerichte werkervaring: 3 tot 5 jaar of meer dan 5 jaar

Wensen

1. Kandidaat heeft bij voorkeur aanvullende ervaring op het gebied van subsidies van hogere overheden. Kennis en ervaring met landelijke/provinciale projecten en subsidies met lokale uitwerking.
 

Competenties

Kennis en/of affiniteit met zowel technische als menselijke kant van energietransitie - Verbinder - Vlotte schrijver - Pro-actief - Netwerk bij gemeenten en hogere overheden

Inschrijven tot

Reageren tot 18 augustus 12.00 uur

Gewenst aantal uren

16 uur per week

Arbeidsvoorwaarden

in overleg - Reageren tot 18 augustus 12.00 uur

Ref. URL

https://inhuurdesk.werkeninnoordoostbrabant.nl/Opdracht/Gemeente-Meierijstad/W2022-33-Strategisch-projectleider-duurzaamheid/5732

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures