Terug naar overzicht
 • Provincie

  Noord-Brabant

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Projectmanager

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Gewenst aantal uren

  0 - 24 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Louis Jansenplein 1, Cuijk

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Project Harmonisatie Processen Sociaal Domein

­Doel:

Het doel van het project is dat voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk de werkprocessen in het sociaal domein zijn geharmoniseerd. We nemen hierbij de gelegenheid te baat om daar ook verbetering (efficiency) in toe te passen. Dit alles teneinde onze dienstverlening aan de inwoner te verbeteren en het werkplezier te vergroten.

Resultaat:

 1. Top 10 werkprocessen Team Participatiewet, Top 10 werkprocessen Team Wmo/Frontoffice lean gemaakt, vastgelegd in Engage en werkinstructies zijn beschreven
 2. Informatiebeheerplan voor werkprocessen opgeleverd, inclusief een oplossing voor het vraagstuk zaaksysteem JOIN – vakapplicatie Suite
 3. Vast te leggen data in werkprocessen afgestemd op informatiebehoefte project Managementinformatie

Achtergrond:

Per 1 januari 2022 vormen vijf voormalige gemeenten één nieuwe gemeente. Medewerkers zijn verschillende manieren van werken gewend, met verschillende applicaties. Het eerste kwartaal van 2022 kenmerkte zich door aandacht aan continuïteit van dienstverlening en de conversie van gegevens naar de nieuwe organisatie. Sinds het tweede kwartaal zijn er extra opgaven bijgekomen, zoals het verstrekken van de Energietoeslag, leefgeld voor vluchtelingen uit Oekraïne en het versneld opvangen van statushouders. De druk op de uitvoerende en ondersteunende teams is groot, waardoor we moeilijk toekomen aan het op orde brengen en verbeteren van onze werkprocessen. Tegelijkertijd is de roep van medewerkers om duidelijkheid – op werkinstructieniveau – erg groot. We kiezen ervoor dit degelijk en zorgvuldig te doen.

Er zijn reeds concept-projectplannen beschikbaar voor de processen van de Teams Participatiewet en Wmo/Frontoffice. Er is ook een aanpak (reeds in uitvoering) voor het Team Jeugd.

Kandidaatomschrijving

We zoeken een kandidaat die aantoonbaar ervaring heeft als projectmanager procesoptimalisatie. Iemand die ‘waarde creëren’ en tegengaan van verspilling vanuit het LEAN-werken in de vezels heeft.

Ervaring in het sociaal domein is wenselijk.

De kandidaat is resultaatgericht en weet mensen te motiveren. Communicatieve vaardigheden zijn van belang. Wij zoeken geen vakinhoudelijk specialist, die hebben we zelf. Wel iemand die stuurt op voortgang en resultaten en onderlinge samenhang tussen de deelprojecten signaleert en stimuleert.

De voortgang wordt periodiek mondeling en schriftelijk gerapporteerd aan de opdrachtgever.

Functie eisen

Eisen

1. Aantoonbare recente werkervaring als projectmanager
2. Aantoonbare ervaring met het harmoniseren/herijken van processen
3. Aantoonbare werkervaring binnen het Sociaal domein
4. Aantoonbare recente werkervaring binnen gemeentelijke organisaties

Wensen

1. Kandidaat heeft in de afgelopen drie jaren minimaal een drietal vergelijkbare trajecten uitgevoerd
2. Kandidaat beschikt over black belt LEAN
 

Inschrijven tot

Reageren tot 29 augustus 12.00 uur

Gewenst aantal uren

16 uur per week

Arbeidsvoorwaarden

in overleg - Reageren tot 29 augustus 12.00 uur

Ref. URL

https://inhuurdesk.werkeninnoordoostbrabant.nl/Opdracht/Gemeente-Land-van-Cuijk/projectmanager-harmonisatie-processen-sociaal-domein/5738

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures