Terug naar overzicht
 • Provincie

  Noord Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Programmamanager

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Gewenst aantal uren

  32 - 40 uur 24 - 32 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Raadhuisplein 1, Hoofddorp

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Binnen de gemeente Haarlemmermeer is het ontwikkelen en realiseren van woningbouwprogramma’s één van de grootste prioriteiten. We zijn dan ook dringend op zoek naar een (senior) programmasecretaris, die zijn of haar tanden wil zetten in het zeer actuele programma Schaalsprong Wonen. Hou je van complexiteit en ben je een kei in het op hoog niveau meedenken en ondersteunen? Breng jij structuur en steek je graag de handen uit de mouwen? Reageer dan snel.


Jouw rol als programmasecretaris

De programmasecretaris die we zoeken is sparringpartner van de senior programmamanager en medeauteur van de Investeringsstrategie Schaalsprong Wonen. Je denkt mee met het lobbytraject naar de regio en het Rijk, de financiële opgave, de in- en externe communicatie en begeleiding en het opzetten van de interne programma’s groen en sport. De programmasecretaris ontzorgt de senior programmamanager bij het totale proces van ambtelijke en bestuurlijke afstemming en prioritering. Alle notities, (voortgangs-)rapportages en besluitvormingsnota’s gaan via de programmasecretaris naar de betrokkenen, zoals de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever, het College van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. Je bewaakt en coördineert de procedure van het besluitvormingsproces. Daarnaast is het verbinden met zowel interne als externe partijen je tweede natuur.


Je signaleert knelpunten en coördineert de oplossing ervan. Je stuurt actief op de organisatie van bestaande en nieuwe overleggen. Je belegt deze, bereidt ze voor, stelt acties op en bewaakt de voortgang hiervan. Je schrijft of redigeert de voorstellen en annotaties die namens de senior programmamanager worden verzonden. Je bent aanspreekpunt voor de secretariële ondersteuning met betrekking tot het programma. Je vervult een verbindende rol voor het programma of project binnen én buiten de gemeente en staat veel in contact met alle betrokkenen. Kortom je bent een zeer proactieve spin in het web.

Waar ga je werken

Het cluster Projecten (41 FTE, totaal circa 60 personen) bestaat uit drie teams: Senior Project- en Programmamanagement, Projectmanagement en Project Management Office (PMO). Het cluster Projecten zorgt ervoor dat de gemeente Haarlemmermeer opgaven in het fysiek domein op een professionele project- en programmamatige wijze aanpakt. De teams worden elk aangestuurd door een teammanager. Het Programma Schaalsprong Wonen wordt inhoudelijk aangestuurd door de senior programmamanager.

Functie eisen

Eisen

1. WO werk- en denkniveau, opgedaan door opleiding en/of werkervaring.
2. Minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan als programmasecretaris bij een overheidsinstelling.

Wensen

1. Werkervaring als programmasecretaris op het gebied van woningbouwopgaven en - programma's.
2. Ruime werkervaring opgedaan als programmasecretaris bij een overheidsinstelling.

Competenties

-  is een stevige sparringpartner;
-  is zich bewust van de politiek gevoelige omgeving waarin wij werken, heeft hier affiniteit mee en weet hierop te anticiperen;
-  heeft ervaring met en kennis van bestuurlijke verhoudingen;
-  beschikt over analytische vaardigheden en overtuigingskracht;
-  is in staat mee te denken en krijgt energie van samenwerken;
-  is sterk in het plannen, voorbereiden en uitvoeren van projecten;
-  is resultaatgericht en doortastend;
-  is beschikbaar op de gewenste startdatum of eerder;
-  heeft ervaring met woningbouwopgaven/programma’s.

Inschrijven tot

Reageren tot 17 augustus 12.00 uur

Gewenst aantal uren

32 uur per week

Arbeidsvoorwaarden

in overleg - Reageren tot 17 augustus 12.00 uur

Ref. URL

https://www.haarlemmermeerhuurtin.nl/Opdracht/Gemeente-Haarlemmermeer/Programmasecretaris/764

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures