Terug naar overzicht
 • Provincie

  Noord Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Adviseur

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Gewenst aantal uren

  0 - 24 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Stadhuisplein 1, Amersfoort

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Amersfoort ontwikkelt zich in hoog tempo en bruist van initiatieven. De organisatie beweegt daarin mee. We streven naar een duurzame, inclusieve en groeiende stad. De afdeling Woon- en Werkklimaat werkt aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving voor onze inwoners. We maken beleid op het gebied van wonen, economie, cultuur en milieu en zorgen voor uitvoering op deze terreinen. Het accent voor de collega’s van milieu en duurzaamheid ligt bij het vormgeven van een gezonde en duurzame stad.
 

Deze uitvraag voor een matchmaker/vastgoedregisseur heeft betrekking op opgaven in de binnenstad van Amersfoort.

De binnenstad is vanouds de plek voor retail en horeca, maar ook met tal van andere voorzieningen en activiteiten. Denk aan kunst en cultuur, musea en andere toeristische functies, maar ook allerlei soorten van dienstverlening en een belangrijke plek waar onze inwoners elkaar ontmoeten.

In 2021 is een nieuwe Nota Detailhandel vastgesteld. Hierin wordt onder meer aandacht besteed aan de diverse bezoekmotieven die per deelgebied van elkaar verschillen. Momenteel wordt eraan gewerkt, deze deelgebieden verder te ontwikkelen.

Hoewel de winkelleegstand in de binnenstad relatief meevalt, hebben diverse trends en ontwikkelingen, en daar bovenop niet in het minst de coronacrisis, toch op veel plaatsen voor gaten in de winkelstraten gezorgd. Om deze gaten op te vullen zien wij onder meer kansen voor:

 • Lokale ondernemers die nu nog elders in de stad, buiten de bestaande winkelgebieden zijn gevestigd;
 • Regionale ondernemers die elders in de regio succesvolle winkels hebben en uitbreiding zoeken in Amersfoort;
 • Landelijke en internationale ketens die nog niet in Amersfoort gevestigd zijn.
Deze opdracht voor een matchmaker binnenstad/vastgoedregisseur bestaat uit het vinden van de ideale match tussen (potentiële) ondernemer en beschikbaar (bedrijfs)pand. Enerzijds bezien vanuit de panden: welke huurder past het best in een bepaald pand? Anderzijds bezien vanuit potentiële ondernemers: in welk (deel)gebied past een bepaalde kandidaat/concept/keten het beste? Benadrukt wordt dat weliswaar in eerste instantie wordt gedacht aan retail en horeca, maar dat ook kan worden gekeken naar cultuur, toerisme, leisure en andere voorzieningen - of een combinatie hiervan ('blurring').

De matchmaker binnenstad/vastgoedregisseur werkt weliswaar individueel, maar wel in nauwe samenwerking met de gemeentelijke organisatie, de Ondernemers Binnenstad Amersfoort (OBA), de Vereniging van Eigenaren Binnenstad Amersfoort (VEBA), en de binnenstadsmanager. Daarnaast wordt benadrukt dat de matchmaker niet 'op de stoel van de makelaar' gaat zitten, maar juist samenwerkt met de bedrijfsmakelaars die in de binnenstad actief zijn.

Functie eisen

Eisen

1. Academisch werk- en denkniveau, aantoonbaar door afgeronde HBO of WO-opleiding
2. U beschikt over twee jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen vier jaar, liefst in een vergelijkbare rol van matchmaker/vastgoedcoördinator/acquisiteur,
3. De kandidaat beschikt over een voor deze opgave relevant bestaand netwerk, bent op de hoogte van relevante trends en ontwikkelingen en beschikt over de noodzakelijke kennis

Wensen

1. Kandidaat heeft recente ervaring in een vergelijkbaar werkgebied (historische binnenstad en/of winkelgebied van vergelijkbare omvang en structuur).
2. Kandidaat heeft relevante kennis van de (retail en horeca in) de binnenstad van Amersfoort.
3. Kandidaat is lid van/aangesloten bij minimaal één branche- of kennisorganisatie zoals De Nieuwe Winkelstraat, INretail of KERN.
4. Kandidaat heeft ervaring bij, of een professionele relatie met diverse retail- en horecaketens.

Inschrijven tot

Reageren tot 18 augustus 12.00 uur

Gewenst aantal uren

8 uur per week

Arbeidsvoorwaarden

in overleg - Reageren tot 18 augustus 12.00 uur

Ref. URL

https://www.gemeenteamersfoorthuurtin.nl/Opdracht/Gemeente-Amersfoort/Matchmaker-binnenstad-vastgoedregisseur/856

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures