Terug naar overzicht
 • Provincie

  Noord-Brabant

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Kwartiermaker

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Gewenst aantal uren

  32 - 40 uur 24 - 32 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Kloosterstraat 2-8, Roosendaal

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Organisatie omschrijving:
Roosendaal Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in deze video. Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.

Functiebeschrijving:
De gemeente Roosendaal is op zoek naar een KWARTIERMAKER OPEN OVERHEID voor 32 uur per week

Betrouwbare overheid  
Betrouwbare Overheid is een centraal thema in het ambitie akkoord 2022-2026 van het college van Roosendaal. Onder het zijn van een betrouwbare overheid verstaan wij onder meer dat de gemeente goed bereikbaar is en dat medewerkers van de gemeente klantvriendelijk en gastvrij zijn. Ook houdt het in dat we als gemeente uitgaan van de menselijke maat, dat we mensgericht werken en inspelen op de behoeften van onze inwoners. We hebben een open houding en we informeren mensen tijdig en actief over voorgenomen veranderingen in hun leefomgeving. Inwoners kunnen meehelpen, meedoen en meedenken en we zijn transparant over de mogelijkheden voor participatie. Als we een beslissing nemen, dan leggen we uit waarom en zijn we transparant over onze overwegingen. 

Open Overheid     
Om die betrouwbare overheid te kunnen zijn, is het cruciaal dat we inzetten op openheid en transparantie. Dit betekent onder meer dat we in toenemende mate informatie actief openbaar gaan maken. Hierbij hoort ook dat we inzichtelijk maken welke besluiten we nemen en welke afwegingen hierbij een rol hebben gespeeld.  
De Wet Open Overheid (WOO) is op 1 mei 2022 in werking getreden. Het doel van die wet is een meer transparante en actief openbaar makende overheid. Als gemeente omarmen we de WOO. Dit betekent ook dat onze ambitie verder reikt dan de puur technisch-juridische implementatie van de WOO.  

De huidige kwartiermaker (Wet) Open Overheid is (vooralsnog) beperkt inzetbaar. Om de continuïteit van het programma Open Overheid te borgen is het gewenst om voor een periode van minimaal zes maanden (maximaal negen maanden) een kwartiermaker Open Overheid voor 32 uren per week in te huren. Met het nieuwe ambitieakkoord is het belang van het programma flink toegenomen. Met het inhuren van een tijdelijke kwartiermaker Open Overheid voor een periode van minimaal zes maanden en maximaal negen maanden, kunnen we de ambities van het nieuwe college verder vertalen naar het programma Open Roosendaal, de continuïteit van het programma borgen en het implementatieplan verder uitlijnen.

De kwartiermaker dient zorg te dragen voor: 

 • Voor zover nog niet afgerond: de verdere vertaling van de ambities uit het ambitieakkoord van het nieuwe college naar de ambitie op het programma open overheid (programma Open Overheid zoals beschreven in het procesplan Open Roosendaal;
 • Voor zover nog niet afgerond: leveren van bijdrage aan collegeprogramma en programmabegroting;
 • Opstellen implementatieplan/in beeld brengen wat er nodig is om een vervolg te geven aan het programma Open Overheid (op basis van onder meer: procesplan, impactanalyse, ambitie Open Roosendaal, bijdrage collegeprogramma en programmabegroting, lopende en voorgenomen acties);
 • Continuïteit op de lopende en voorgenomen acties;
 • Afbakening en afstemming met het overkoepelende thema betrouwbare overheid en met andere thema's die bijdragen aan die betrouwbare overheid (zoals dienstverlening, participatie, RSRD);
 • Continuering van de reeds bestaande structuur van het programma open overheid;
 • Aandacht voor het aspect informatiehuishouding en eventuele werving technisch/ict projectleider.

Naast het borgen van de continuïteit van het programma, heeft de kwartiermaker uiteraard de ruimte om de huidige aanpak in goed overleg naar eigen inzicht aan te passen. 

We zoeken een kwartiermaker Open Overheid met kennis/ervaring:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring;
 • Bestuurlijk-politieke sensitiviteit;
 • Overtuigingskracht;
 • In staat mensen te enthousiasmeren en activeren.

Functie eisen

Eisen:

 1. Kandidaat heeft specifieke vakkennis op het gebied van Wet Open Overheid;
 2. De kandidaat beschikt over een afgeronde opleiding op (bij voorkeur) WO-niveau (minimaal HBO) bijv. op juridisch gebied of bestuurskunde;
 3. De kandidaat heeft minimaal 1-3 jaar relevante werkervaring op het gevraagde werkterrein;
 4. De kandidaat heeft de gevraagde relevante werkervaring bij een gemeente / overheid.

Competenties

 1. Analytische vaardigheden;
 2. Communicatief vaardig;
 3. Politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 4. Verbindend/bruggenbouwer;
 5. Samenwerken;
 6. Zelfstandig.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 11-08-2022 tot 12:00 uur.

Gewenst aantal uren

32 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

In overleg,

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 11-08-2022 tot 12:00 uur.

Ref. URL

https://flexwestbrabant-com.force.com/vmsvisualforce/jrequest_view?id=a1J6N000001322LUAQ#

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures