Terug naar overzicht
 • Provincie

  Zuid Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Overig

 • Opleidingsniveau

  WO

 • Gewenst aantal uren

  32 - 40 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Verdilaan 7, Naaldwijk

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Organisatie
Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Dienstverlening
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster verstrekken informatie en leveren de individuele gemeentelijke diensten aan inwoners en organisaties. Het cluster bestaat nu uit 7 teams en maakt de komende tijd de omslag naar een procesgerichte manier van organiseren. Zo streven we naar een dienstverlening die past bij de huidige tijd waarbij de behoefte van inwoners en organisaties centraal staat. Wil je iets voor de maatschappij betekenen, dan is dit cluster zeker iets voor jou.

Team Bedrijfsbureau Dienstverlening
Dit team bestaat uit de taakvelden Kwaliteit en Juridisch. Draagt zorg voor de verwerking van bezwaar en beroep, juridische advisering en de kwaliteitszorg. Is de vraagbaak voor diverse disciplines bij het cluster Dienstverlening en daarom breed georiënteerd met verschillende specialisaties.

Functieomschrijving
Je bent werkzaam op het gebied van het sociaal domein en huisvesting. Dit doe je in samen met je Juridische collega’s. Je handelt bezwaar- en beroepszaken af. Je vertegenwoordigt de gemeente bij de onafhankelijke bezwaren commissie, bij de rechtbank en bij de Centrale Raad van Beroep. Je adviseert je collega’s op beleidsuitvoering en je treedt op als beleidsambtenaar van de Wet tijdelijk huisverbod. Tevens adviseer je proactief de teammanager en signaleer je verbetermogelijkheden.

Functie eisen

Eisen:

 1. Minimaal een afgeronde wo bachelor opleiding.

Wensen:

 1. Minimaal een afgeronde Juridische wo bachelor opleiding;
 2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als juridisch adviseur in of voor de gemeentelijke sector;
 3. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 2 jaar met de wetgeving binnen het sociaal domein/huisvesting;
 4. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met procesvertegenwoordiging binnen het sociaal domein/huisvesting (duidelijk weergeven in het cv middels een voorbeeld/toelichting;
 5. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring de afgelopen 2 jaar binnen een 100.000+ gemeente.

Competenties

 • Je kan goed analyseren en dringt snel door tot de kern van vraagstukken;
 • We zijn op zoek naar een oplossingsgerichte en communicatief sterke teamspeler;
 • Je hebt politieke en bestuurlijke sensitiviteit en je beschikt over overtuigingskracht.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 09-08-2022 tot 12:00 uur.

Gewenst aantal uren

36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

In overleg,

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 09-08-2022 tot 12:00 uur.

Ref. URL

https://app.flextender.nl/jobs/detail/9431

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures