Terug naar overzicht
 • Provincie

  Gelderland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Teammanager

 • Opleidingsniveau

  WO

 • Gewenst aantal uren

  32 - 40 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Eusebiusbuitensingel 43, Arnhem

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Opdracht omschrijving:

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week aan publieke veiligheid en gezondheid. Wij zijn de Brandweer, GGD, Ambulancezorg, GHOR en Veilig Thuis in de regio Gelderland Midden en staan 24/7 klaar voor onze ruim 660.000 inwoners uit de 15 gemeenten. www.vggm.nl.

Het team Communicatie is onderdeel van de afdeling Mens en Organisatie. Het team Communicatie staat midden in de organisatie, is volop in beweging en werkt voor de brandweer, ambulancezorg, GGD, GHOR en Veilig Thuis. Het team bestaat uit zelfstandig werkende professionals die hun eigen verantwoordelijkheid kennen en nemen. Zij werken prettig samen en zijn een hecht team. Het team bestaat uit 3 communicatieadviseurs, een specialist online en 3 allround communicatiemedewerkers.

Wat ga je voor ons doen?

Het team Communicatie verricht veel werk en er worden goede resultaten bereikt. Om te kunnen voldoen aan de vraag van de directie en de organisatie willen we graag een fundamentele verandering van de focus van het team realiseren. Van de interim Teammanager verwachten wij dat hij/zij sturing geeft aan dit proces. 

De huidige opdracht is (bijna) afgerond en kan niet nader worden verlengd. Deze uitvraag betreft een nieuwe opdracht i.v.m. doorlopende ontwikkelingen op het gebied van communicatie. Met deze toelichting in de uitvraag willen we graag transparant de markt benaderen en de huidige situatie weergeven. Deze opdracht staat voor iedereen vrij om te reageren en de inschrijvingen zullen worden beoordeeld op de gestelde criteria voor deze specifieke opdracht.


Verantwoordelijkheden

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij sturing geeft aan de doorontwikkeling van het team Communicatie. Als specifieke taken benoemen wij:

 • Het geven van richting aan het team in relatie tot de doelen van de organisatie;
 • Het opstellen van een organisatieplan communicatie waarin een helder en toekomstgericht beeld wordt neergezet over zowel de inrichting als de positionering van communicatie;
 • Het opstellen van een samenwerkingsplan met stakeholders en overige in- en externe partijen;
 • Het optreden als strategisch adviseur voor de directie en het bestuur;
 • Het bewaken van de samenwerking met de crisiscommunicatie.

Je weet snel je weg te vinden binnen de organisatie en werkt vanuit de verbinding waarbij je je eigen rol bewaakt. Je schakelt snel mee in de soms snel veranderende omgeving en weet daarop te anticiperen.

Functie eisen

Eisen:

 1. Je beschikt aantoonbaar over een afgeronde WO-opleiding richting communicatie/communicatiewetenschappen;
 2. Je hebt in de periode 2018-heden aantoonbaar ervaring opgedaan als strategisch communicatieadviseur bij een Veiligheidsregio in een crisisstructuur (bijvoorbeeld corona-organisatie);
 3. Je beschikt over leidinggevende ervaring;
 4. Je beschikt aantoonbaar over ervaring in het optreden als sparringpartner en adviseur van directie en bestuur op het gebied van communicatie.

Wensen:

 1. Je beschikt aantoonbaar over ervaring in het opstellen van ontwikkel- en organisatieplannen en je hebt ervaring met het doorvoeren van verandering in strategie en beleid;
 2. Je beschikt aantoonbaar over ervaring in het coachend leiding geven aan en het aansturen en trainen van een team communicatiemedewerkers;
 3. Je hebt een heldere motivatie om deze opdracht uit te voeren. Wij vinden het belangrijk om te horen waarom deze opdracht jou aanspreekt en wat jij hieraan kan bijdragen. Wat zijn jouw belangrijke eigenschappen die deze opdracht tot een succes kunnen maken.

Competenties

 • Organisatiesensitiviteit;
 • Samenwerkingsgericht;
 • Overtuigingskracht;
 • Initatiefrijk en positief.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 11-08-2022 tot 12:00 uur.

Gewenst aantal uren

32 - 36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

In overleg,

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 11-08-2022 tot 12:00 uur.

Ref. URL

https://app.inhuurgelderland.nl/published/52693

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures