Terug naar overzicht
 • Provincie

  Zuid Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Teammanager

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Gewenst aantal uren

  32 - 40 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Organisatie

Wij zijn een 100.000 plus gemeente, onderdeel van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland en deelnemer aan de G40. In de groen-blauwe stad midden in het Groene Hart vind je een unieke combinatie van stedelijke projecten en ruimtelijke vraagstukken in een landelijk gebied.132,5 km², waarvan 6 km² water en 8 kernen, midden in het Groene Hart: dat is Alphen aan den Rijn.
De gemeentelijke organisatie heeft een platte structuur. De organisatie wordt aangestuurd door een concerndirectie (met ieder hun eigen portefeuille) met direct daaronder teammanagers en opgavemanagers.
Innoveren, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.
Je werkt binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teammanager. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Opdracht
Het team Beleid Openbare Ruimte bestaat uit ongeveer 25 medewerkers en vormt een tandem met het team Beheer Openbare Ruimte. Binnen het team werken diverse beleidsmedewerkers, ontwerpers en regisseurs openbare ruimte. De teams Beleid en Beheer zorgen samen voor de ontwikkeling van beleid en beheer in de openbare ruimte: van afvalbeleid tot integraal groenbeheer en van watermanagement tot verkeer. Het team Beleid Openbare Ruimte is verantwoordelijk voor het bepalen van de beleidskaders (tactisch en operationeel), het opstellen en bijsturen van jaarprogramma’s en anticipeert op de (strategische) ruimtelijke plannen, zoals nieuwbouw- en recontructieplannen. Het team speelt een belangrijke rol als opdrachtgever naar diverse teams binnen de organisatie om de projecten in en het beheer van de openbare ruimte te realiseren. De strategische gebiedsontwikkeling is ondergebracht bij een ander cluster binnen de gemeentelijke organisatie, waarmee nauw wordt samengewerkt.
De teams Beleid, Beheer en Projecten Openbare Ruimte hebben recentelijk een gemeenschappelijk koersdocument samengesteld voor de doorontwikkeling van de teams in de komende jaren. Er wordt ingezet op integrale meerjarenprogrammering, professionalisering van projectmatig werken en opdrachtgever- en opdrachtnemerschap, een betere samenwerking tussen de teams en de transitie naar Gebiedsgericht werken. Daarnaast staat de komende periode de actualisatie van het beleidskader voor de duurzame inrichting en het beheer de openbare ruimte op de agenda.
In je stijl van leidinggeven schakel je gemakkelijk, je inspireert, stimuleert en geeft medewerkers het vertrouwen om zelf het verschil te maken. Als coachend leidinggevende heb je affiniteit met de inhoud maar ben je ook in staat de inhoud los te laten en geef je je medewerkers hiervoor verantwoordelijkheid. Je geeft kaders aan en faciliteert de collega’s in het pakken van de juiste rol. Voor de Regisseurs, (senior) beleidsmedewerkers en de ontwerpers binnen het team kun je (tot op zekere hoogte inhoudelijk) fungeren als sparringpartner. Je brengt collega’s binnen het team inhoudelijk in positie en fungeert waar nodig als ambassadeur en stevige sparringpartner richting directie, college en verantwoordelijk wethouder. In de samenwerking met collega teammanagers in de keten ben je constructief en ga je voor de gezamenlijke koers en resultaat. Als integraal manager ben je benaderbaar en zorg je ervoor dat er een betere onderlinge samenwerking ontstaat, zowel in het team, als tussen de verschillende teams binnen de organisatie. Als teammanager ben je verantwoordelijk voor een portfolio van 27 miljoen op jaarbasis.

Functie eisen

Eisen

1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als manager binnen de gemeente;
2. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

Wensen

3. Minimaal 10 jaar aantoonbare management werkervaring op het gebied van openbare ruimte, projecten en gebiedsontwikkeling 
4. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring met opdrachtgeverschap voor projecten openbare ruimte en gebiedsontwikkeling 
5. Afgeronde opleiding op minimaal wo niveau 

Competenties

 • Coachend
 • Verbindend
 • Visie
 • Resultaatgericht
 • Politiek/bestuurlijke sensitiviteit

Inschrijven tot

Reageren tot 10 augustus 12.00 uur

Gewenst aantal uren

32-36 uur per week

Arbeidsvoorwaarden

in overleg - Reageren tot 10 augustus 12.00 uur

Ref. URL

https://app.flextender.nl/jobs/detail/9451

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures