Terug naar overzicht
 • Provincie

  Noord Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Financieel Adviseur

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Gewenst aantal uren

  32 - 40 uur 24 - 32 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Dudokpark 1, Hilversum

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Gemeente Hilversum, een uitdagende werkgever in de Mediastad in het groen
De gemeente Hilversum luistert aandachtig naar de vraagstukken die haar burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We zoeken actief de dialoog op met onze inwoners en partners. We helpen hen om oplossingen te vinden. Soms door in coproductie samen te werken. En soms door de regie te voeren. Zo werken we aan een zelfredzame samenleving. Die samenleving verandert echter steeds sneller. Van ons wordt verwacht dat wij effectief en tijdig kunnen inspringen op nieuwe eisen en wensen.

Hiervoor hebben we een netwerkorganisatie gebouwd. Daarin werken ruim 600 collega’s aan wat er nodig is voor en in Hilversum. Dat zijn collega's die hun maatschappelijke betrokkenheid en ambitie kunnen omzetten naar concrete resultaten, waar de stad verder mee kan. Het zijn collega's die bereid zijn om steeds die extra stap te zetten, ook op de minder gebaande paden. Die anderen - binnen en buiten de organisatie - stimuleren en helpen om hetzelfde te doen. Collega's die flexibiliteit tonen in houding en gedrag. Die denken en handelen vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid. Collega’s die politiek sensitief zijn, inzicht hebben in de processen en hun eigen rol binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Onze kernwaarden: klantgericht werken, initiatief nemen, samenwerken en samenlevingsgericht werken. De rode draad is dat we ons blijven ontwikkelen. Dan zijn we nu, maar ook in de toekomst, toegerust voor de (nieuwe) taken waar we als gemeente voor staan.

Opdracht
Je eerste project waarmee je aan de slag gaat is helpen bij het stroomlijnen en de verantwoording van de financiën voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Je ondersteunt bij het zorgdragen van een goede verantwoording van de financiële stromen en de juiste inrichting van ons financieel systeem hiervoor. Ook ben je een belangrijke schakel in de (voorbereiding van de) verantwoording richting het Rijk, onder andere in samenwerking met onze eigen auditfunctie. Je bent nieuwsgierig, kritisch, proactief en gaat op zoek naar de juiste oplossing gegeven de regels die door het Rijk zijn en nog worden opgesteld. Je gaat zelf op zoek naar de informatie die nodig is, overlegt gevraagd en ongevraagd met projectleiders en ambtelijke opdrachtgevers die verantwoordelijk zijn voor inrichten van opvanglocaties en vakcollega’s.

Daarnaast kunnen jouw taken ook bestaan uit het opstellen van financiële rapportages en het adviseren, ondersteunen en begeleiden van het lijnmanagement bij financiële vraagstukken. Als financieel adviseur krijg je dan te maken met de bedrijfsvoering van een team / afdeling en adviseer je over alle facetten die hen raken. Je zorgt voor inzicht, overzicht door te borgen dat de financiële gegevens juist, tijdig en volledig zijn. Jij zorgt dat de weergave van de begroting en de realisatie daarvan correct en actueel is. Om dit goed te kunnen, ken je niet alleen de wettelijke regelgeving zoals het BBV maar pas je ook onze interne regels toe en de afspraken die met onze accountant zijn gemaakt of met onze eigen audit functie. Je voorziet teams en afdelingen van betrouwbare financiële rapportages en bespreekt deze met de betreffende managers. Je werkt mee aan de financiële onderdelen van de begroting, jaarrekening en managementrapportages

Voor deze rol zijn wij op zoek naar een communicatief sterk en resultaatgerichte persoonlijkheid. Iemand die adviesvaardigheden bezit met een proactieve houding. Een echte teamspeler die vasthoudend, kritisch is en denkt in mogelijkheden, oplossingen. Het is belangrijk dat je initiatief durft te nemen van aanpakken weet en de samenwerking opzoekt. Je functioneert goed onder druk en je bent sterk in plannen & organiseren. Je signaleert knelpunten en denkt mee over mogelijke oplossingsrichtingen.

Specifieke taken en verantwoordelijkheden

 • Zorgdragen voor financieel overzicht, inzicht en verantwoording financiën opvang Oekraïense vluchtelingen;
 • Financieel adviseur lijnmanagement.

Functie eisen

Eisen

1. Minimaal 24 uur per week beschikbaar;
2. Aantoonbare werkervaring als financieel adviseur bij een gemeente van minimaal 50.000 inwoners;
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Wensen

5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als financieel adviseur binnen een gemeente van meer dan 50.000 inwoners 
6. Aantoonbare werkervaring als financieel adviseur in beleidsinhoudelijke projecten binnen een gemeente van meer dan 50.000 inwoners 
7. Aantoonbare kennis en werkervaring van Lias 
8. Aantoonbare kennis van het BBV 
9. Aantoonbare kennis van Key2Financien 

Competenties

- Analytisch;
- Communicatief;
- Proactief;
- Oplossingsgericht.

Inschrijven tot

Reageren tot 15 augustus 12.00 uur

Gewenst aantal uren

24 - 36 uur per week

Arbeidsvoorwaarden

in overleg - Reageren tot 15 augustus 12.00 uur

Ref. URL

https://app.flextender.nl/jobs/show/ka81e61cf

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures