Terug naar overzicht
 • Provincie

  Noord Holland

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Communicatieadviseur

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Gewenst aantal uren

  32 - 40 uur 24 - 32 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Purmersteenweg 42, Purmerend

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

In 2022 zijn Purmerend en Beemster gefuseerd. Deze nieuwe gemeente Purmerend is volop in ontwikkeling op het gebied van woningbouw, (integrale) onderwijshuisvesting, bereikbaarheid, economie. Purmerend groeit en ontwikkelt! Wanneer je een rondje door Purmerend maakt, zie je de stad letterlijk groeien. De komende jaren groeien we door naar een stad van 100.000 inwoners. Dat betekent ook meer inzet vanuit de organisatie, want wij werken voor de stad, voor de inwoners.

Opdracht
Purmerend loopt landelijk voorop in de warmtetransitie. De gemeente heeft reeds een deelgebied aardgasvrij gemaakt en staat nu voor de opschaling van haar zelf-ontwikkelde methodiek. In de proeftuin is tevens de vervanging van de riolering en de herinrichting van de openbare ruimte gepland, deze opgaves worden onderdeel van de proeftuinaanpak, de communicatie en participatie hierover behoren tot je werkpakket.

Je taken variëren van strategisch meedenken en -werken aan besluitvormingsstukken tot de communicatie in de wijk. Je adviseert de bestuurder en de programmamanager duurzaamheid. Je werkt nadrukkelijk samen met de collega’s in dienst van de partners en met je eigen collega’s in het kernteam. Daarnaast verwachten we dat je onderdeel wordt van de wijk, je bent zichtbaar voor bewoners, creatief in het uitwerken van communicatievormen, je bent bereikbaar en benaderbaar voor iedereen die vragen heeft. Deze taken deel je met de projectleider achter de voordeur die uitvoering geeft aan het bewonersmandaat.

Je werkt op basis van ervaring vanuit een strategische visie, je analyseert snel eventuele issues en handelt en adviseert on the spot. Je staat in verbinding met de bewoners, o.a. door het organiseren van bewonersbijeenkomsten. Je geeft richting aan participatietrajecten rond het thema aardgasvrij, op de manier zoals dat is uitgewerkt in het TNO-onderzoek ‘Drijfveren en barrières richting aardgasvrij wonen’. Je hebt een 24/7 mentaliteit en kunt goed functioneren onder stress. Je kiest je eigen kanalen om je taken zo in te richten dat ze bijdragen aan het behalen van een hoog deelnemerspercentage voor aardgasvrij wonen.

Functie eisen

Eisen:

 1. Minimaal een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

Wensen:

 1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in de afgelopen 8 jaar;
 2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeente met de begeleiding van projecten op het gebied van interne en externe communicatie;
 3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsinstelling of gemeente;
 4. Aantoonbare werkervaring met het opzetten en begeleiden van complexe participatietrajecten c.q. crisiscommunicatie;
 5. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting communicatie.

Competenties

 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Empathisch;
 • Verbindend;
 • Initiatiefrijk;
 • Organisatie- en omgevingssensitiviteit;
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 09-08-2022 tot 12:00 uur.

Gewenst aantal uren

32 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

In overleg, reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 09-08-2022 tot 12:00 uur.

Ref. URL

https://app.flextender.nl/jobs/detail/9342

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures