Terug naar overzicht
 • Provincie

  Groningen

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Beleidsadviseur

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Gewenst aantal uren

  32 - 40 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Johan Modastraat 6, Winschoten

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Wat ga je doen?

Bij het beleidsveld Wonen ben je niet alleen met wooninitiatieven bezig. Je hebt ook een sterke rol in het adviseren op het gebied van demografie en woningmarkt en de regionale samenwerking daarbij. Natuurlijk moet je ook samenwerken met je collega’s in de eigen organisaties en met belanghebbenden (zoals met omliggende gemeenten, woningcorporaties, huurdersorganisaties) en zet je je in voor een sterke samenwerking met de Rijksoverheid.

De gemeenten Westerwolde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Midden-Groningen werken voor wat betreft de aanpak van de particuliere woningvoorraad samen in het Regionaal Woon en Leefbaarheidsplan Oost-Groningen (RWLP). Met deze samenwerking, binnen de regio en met het Rijk, willen we blijven bijdragen aan een mooi woonperspectief voor de gemeenten Oldambt en Westerwolde.

Voor zowel de inhoudelijke advisering als het versterken en borgen van de samenwerking op het terrein van Wonen in de eigen organisatie en de regio, zoeken we een adviseur Wonen. Als adviseur wonen ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de ambities in de geldende woonvisies. Je volgt actief de ontwikkelingen in de demografie en de woningmarkt, adviseert de bestuurder(s) en collega’s en maakt afspraken met samenwerkingspartners, lokaal en regionaal. Je werkt mede samen voor het RWLP en de Regiodeal. Je adviseert op initiatieven en werkt mee in de uitvoering van diverse projecten.

Kandidaatomschrijving

Wat breng je mee?

Je hebt kennis van woningmarkt en demografie en hebt een goede antenne voor (openbaar) bestuur en politiek. Je hebt het lef om buiten de gebaande paden te treden en te komen met creatieve oplossingen en ideeën. Je houdt daarbij je doel voor ogen: het versterken van het wonen in Oldambt en Westerwolde en uiteindelijk het verbeteren van het woon- en leefgeluk van de inwoners.

Je weet wat er speelt op de woningmarkt, maar kent ook de politieke en maatschappelijke belangen. Je bent in staat om deze belangen bij elkaar te brengen en tegelijk houd je de te behalen resultaten in het oog.

Je bent flexibel en kunt makkelijk schakelen tussen de beide gemeenten.

Verder:

 • beschik je over minimaal een HBO denk- en werkniveau;
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring in het vak
 • beschik je over aantoonbare affiniteit met / kennis van demografie en woningmarkt;
 • heb je of ben je in staat om snel te beschikken over een goed netwerk in de gemeente, regio en de maatschappelijke organisaties in Oldambt en Westerwolde;
 • beschik je over goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal;

Functie eisen

Wensen

1. Je hebt HBO werk- en denkniveau
2. Je hebt ruime ervaring (meer dan twee jaar) op het gebied van wonen en demografie.
3. Je beschikt over aantoonbare affiniteit met / kennis van demografie en woningmarkt

Competenties

Ondernemingszin

Creativiteit

Visie

Omgevingsbewustzijn

Regisseren

Resultaatgericht

Klantgericht

Samenwerken

Inschrijven tot

Reageren tot 16 augustus 12.00 uur

Gewenst aantal uren

36 uur per week

Arbeidsvoorwaarden

in overleg - Reageren tot 16 augustus 12.00 uur

Ref. URL

https://www.groningenhuurtin.nl/Opdracht/Gemeente-Oldambt/Beleidsadviseur-wonen-voor-de-gemeente-Oldambt-en-Westerwolde-/2261

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures