Terug naar overzicht
 • Provincie

  Utrecht

 • Branche

  Lokale overheid

 • Functie

  Adviseur

 • Opleidingsniveau

  HBO WO

 • Gewenst aantal uren

  0 - 24 uur 24 - 32 uur

 • Dienstverband

  Detachering Interim

 • Plaats

  Poldermolen 2, Houten

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) staat midden in de maatschappij. Dagelijks werken meer dan 600 enthousiaste en betrokken professionals aan veilige dijken, droge voeten en schoon water in een groot deel van provincie Utrecht en in een deel van Zuid-Holland. We zorgen ervoor dat we hier nú kunnen wonen en werken en zijn volop aan de slag met thema’s als klimaatverandering om dit ook naar de toekomst toe te garanderen.

Het waterschap is de oudste bestuurslaag van Nederland en met de uitdagingen van klimaatverandering relevanter dan ooit. We zijn een enthousiaste netwerkorganisatie met de blik naar voren, stroomopwaarts werkend aan de uitdagingen van morgen. Dat doen we als waterschap samen met medeoverheden en onze inwoners, bijvoorbeeld door waterbewust leven te stimuleren in het jaar waarin we 900 jaar waterbeheer vieren: Festivalterrein - 900 jaar waterbeheer

Kenmerken van werken binnen HDSR zijn o.a. veel ruimte voor inbreng van eigen ideeën, mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien binnen een open organisatie waar duurzaamheid en innovatie, samenwerken en maatschappelijk meerwaarde creëren centraal staan.

Onze collega’s zijn een gevarieerde mix in leeftijd en achtergrond, waarbij wij inclusiviteit en diversiteit omarmen. Wij bieden een informele en persoonlijke werksfeer met aandacht voor elkaar, met een toegankelijke, verbindende managementstijl en veel vrijheid door sturing op eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen.

HET TEAM

Team Informatie & Kennis (I&K) bestaat uit 26 verschillende professionals op het gebied van hydrologie, monitoring, waterkwantiteit, waterkwaliteit en ecologie. Dit team geeft advies bij vragen vanuit beheer, beleid, programma’s en projecten. Daarnaast zijn wij regelmatig actief buiten HDSR om samen met andere waterschappen, kennisinstellingen en landelijke samenwerkingsverbanden kennis te delen en innovaties verder te brengen in de praktijk.

WAT JE GAAT DOEN?

Als hydroloog sta je aan de basis van veel en soms ingrijpende besluiten ten behoeve van het toekomstig waterbeheer: In het westen van ons gebied, de veenweiden, moet een oplossing gevonden worden voor de problematiek van bodemdaling. In het oosten, de Utrechtse heuvelrug, ligt er een uitdaging om verdroging te bestrijden. De gebouwde omgeving kent een eigen problematiek: Hier moet een antwoord worden gegeven op de impact van een veranderend klimaat in een complexe ruimtelijke omgeving. Als specialist ga je samen met een projectleider of zelfstandig aan de slag met je voor modelberekeningen en onderzoeken in je eigen vakgebied en breng je je kennis in bij projecten en processen binnen en buiten het waterschap. Vanwege het vertrek van een vaste medewerker zoeken wij met spoed een collega die taken soepel kan overnemen ter overbrugging naar een vaste invulling. De lange inhuurperiode en de positionering in het hart van de organisatie zorgen ervoor dat je brede ervaring opdoet met een grote variëteit aan hydrologische opgaven.

Functie eisen

Eisen

1. Je hebt een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau afgerond.
2. Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring waarbij inzicht is opgedaan in planvorming, beleid en onderzoek/advisering voor integraal waterbeheer.
3. Je hebt ervaring met hydraulische modellen, bijvoorbeeld Sobek, D-Hydro of een ander model, en hebt ervaring met GIS.

Wensen

1. Kennis van grondwater (MODFLOW, SIMGRO) is een pre. 
 

Competenties

 • Je hebt de nieuwsgierigheid en het uithoudingsvermogen om grote wateruitdagingen onder ogen te zien en daarvoor vernieuwende oplossingen te onderzoeken.
 • Je neemt initiatief en kan goed organiseren.
 • Belangrijke competenties die we vragen zijn overzicht, probleemanalyse, oordeelsvorming en organisatietalent. Je zoekt en herkent belangrijke informatie, signaleert mogelijke problemen en risico’s en legt verbanden, zowel binnen je vakgebied als daarbuiten, maar ook buiten het waterschap.
 • Je kunt zelfstandig aan de slag zijn, maar vindt het leuk om samen met collega’s van verschillende vakgebieden samen te werken.
 • Vanzelfsprekend beschik je over goede contactuele eigenschappen, je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en ben je initiatiefrijk, flexibel en klantgericht.

Inschrijven tot

Reageren tot 11 augustus 12.00 uur

Gewenst aantal uren

24 uur per week

Arbeidsvoorwaarden

in overleg - Reageren tot 11 augustus 12.00 uur

Ref. URL

https://onestopsourcing.esdnext.com/app/opdrachten/vacatures/5118

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures